Santorini

Santorini er en av de mest spektakulære øyene i Egeerhavet. Den vakre øya er kjent for de mange hvitvaskede bygningene som pynter de dramatiske fjellskråningene. Santorini og de nærmeste øyene ble formet av en ekstraordinær vulkansk eksplosjon 3 500 år siden, og har en rik og fargerik historie. Santorini har gjennom årene blitt invadert eller erobret utallige ganger og har vært hjem til fønikere, dorere, spartanere, romere, frankere deretter venetianere som til slutt døpte øya Santorini. Øya har vært en del av Hellas siden 1830.

Santorini

Hovedstaden Fira ligger i høyden omtrent midt på øya. Fra Fira kan man se den vakre lagunen som daglig tiltrekker utallige cruiseskip. I byen kan man spasere gjennom de mange trange gågatene som er omringet av de vakre hvitvaskede bygningene som symboliserer øya.

Besøk Santorini

Santorini anbefales å besøkes mellom mars og oktober, da temperaturene byr på de beste opplevelsene. Hvis man vil unngå den verste masseturismen, anbefales det å besøke Santorini i Mars eller April.

Santorini har en egen flyplass, og Norwegian flyr direkte fra Gardermoen til ferieøya. Andre ankomstmåter er med cruisebåt, eller ferge fra Athen eller en av de andre øyene i Kykladene.